Najbolji način za izbor slušnih aparata:

Ako želite baš određeni model, ipak ostaje pitanje: da li je odgovarajući za Vas?

Ograničavajući faktori mogu biti: anatomija uha i estetski zahtevi, svakodnevne aktivnosti i slušne potrebe, veličina oštećenja sluha, budžet...

Zajedno ove faktore balansiramo kako bi se odabralo i apliciralo najoptimalnije rešenje za korisnika.

Obzirom da tehnologija danas omogućava primenu bilo koju vrstu aparata za veliku većinu oštećenja sluha (osim u slučaju za ona najteža dugogodišnja oštećenja) - merenje sluha (audiometrija) uglavnom ne uslovljava izbor vrste i/ili modela slušnog aparata za osobe koje se suočavaju sa problemom "da čuju ali ne razumeju".

Naši stručnjaci svakom pacijentu prethodno urade audiometriju (merenje sluha), a po implementaciji izabranih aparata, radi se preko aparata tkz. in-situ audiometrija, čime se pojačanje aparata potpuno individualizuje na osnovu veličine oštećenja sluha, vrste aparata i anatomije ušnih kanala.

U periodu slušne rehabilitacije pomoću aparata, koji traje oko 45 dana, pojačanje preko aparata se dodatno optimizuje (automatski kod sofisticiranijih modela) - i posle ovog perioda može se očekivati potpuno zadovoljstvo korisnika.

Najbolji način za izbor slušnih aparata  (koji preporučujemo) je:

1) Da na podmenijima ove teme pogledate osnovne  vrste (tipove) slušnih aparata  po načinu korišćenja.

2) Zatim šta omogućavaju različiti  tehnološki nivoi i odgovarajuće cenovne klase  koje prema tehnologiji možete sagledate.

3) Da popunite jedan od  Upitnika  koji odgovara vašoj situaciji (što preporučujemo), jer ćete na taj način bolje shvatiti problem oštećenja sluha, a nama omogućiti da Vam efikasno pomognemo. Za sve nedoumice možete nas u svakom trenutku kontaktirati.

4) Takođe nam možete poslati i upit za konkretni model sa menija SHOP-PORUČITE, ali i tada su nam potrebne dodatne informacije sa Upitnika, s tim da ćete u ovom slučaju dobiti i ponudu za izabrani model. Ukoliko Vam u daljem procesu rešavanja problema sa sluhom drugi model više odgovara, može se promeniti uz potrebne finansijske korekcije zavisno od izbora.

Pogledajte

 Vrste (tipovi) slušnih aparata